Horní menu

Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuality > Upozornění pro voliče

Upozornění pro voliče



Volby do Zastupitelstva Středočeského kraje se konají:

  • v pátek dne října 2016 od   14,00 hodin do 22,00 hodin a
  • v sobotu dne října 2016 od     8,00 hodin do 14,00 hodin.

Místem konání voleb ve volebním okrsku č. 1 je volební místnost budovy obecního úřadu Královice č. p. 19 pro voliče podle místa, kde jsou přihlášeni k trvalému pobytu v obci Královice

Voliči bude umožněno hlasování poté, kdy prokáže svou totožnost a státní občanství České republiky platným občanským průkazem nebo platným cestovním pasem České republiky. Neprokáže-li uvedené skutečnosti stanovenými doklady, nebude mu hlasování umožněno.

 

 

UPOZORNĚNÍ PRO VOLIČE 

V sadách hlasovacích lístků pro volby do Zastupitelstva Středočeského kraje konané ve dnech 7. a 8. října 2016 byl ojediněle zjištěn výskyt špatně vytištěných hlasovacích lístků.

Vada spočívá v tom, že text na hlasovacím lístku je vytištěn šikmo, což způsobuje, že na hlasovacím lístku nejsou uvedeni všichni kandidáti (zejména u oboustranných hlasovacích lístků) anebo chybí některé údaje.

Vzhledem k tomu, že takový hlasovací lístek neobsahuje zákonem stanovené náležitosti a nejsou z něj patrné všechny údaje (§ 24 odst. 2 a § 39 odst. 2 zákona o volbách do zastupitelstev krajů), byl by při hlasování neplatný!!!

Vyzýváme proto voliče, aby, pokud ve svých sadách mají špatně vytištěné hlasovací lístky, požádali okrskovou volební komisi ve volební místnosti o vydání bezvadné sady hlasovacích lístků, kterou využijí pro hlasování.


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů